Hiển thị các bài đăng có nhãn animal facts. Hiển thị tất cả bài đăng
Hiển thị các bài đăng có nhãn animal facts. Hiển thị tất cả bài đăng

Thứ Tư, 30 tháng 11, 2016

Best cute moments, best jokes of animals World belong the baby giraffe

Best cute moments, best jokes of animals World belong the baby giraffe. Read my post to find the factoflife and the reason.
Baby giraffe facts for kids
No. 1 What is a baby giraffe called?
In agreement to cattle, a baby giraffe is called a calf. In addition, a female giraffe is a cow while a male is a bull.
No. 2 What is the size of a baby giraffe?
A calf is born weighing 100 to 150 pounds and measuring in at 6 feet tall.
No. 3 How do the Giraffe giving birth -and labor process?


Giraffe giving birth
Giraffes give birth while standing up so a calf enters the world from quite a height. They fall 6 feet to the ground with hoof and head first. The fall may seem like an abrupt entrance into the world, but it effectively breaks the amniotic sac, severs the umbilical cord, and most importantly encourages the calf to take its first breaths. After the calf drops to the ground, the mother will begin to clean it off, and after a few minutes, the calf will attempt its first steps.
No. 5 How soon can the baby walk after being born?
As mentioned in giraffe facts for kids, within 30 minutes to an hour of being born, a calf will begin to stand and walk. These first steps are necessary for the calf to be able to nurse from their mother. Within the first day, the calf will also be able to run.
No. 6 Where are giraffes give birth in the nature?
Giraffes choose to have their babies in places known as calving grounds. Something that's unique about these grounds is that mothers will often return to these lands time after time to give birth. Often, it is the same place they were born because a herd will continue the tradition of using the area for several generations.
No. 7 What is the food of baby giraffes?
A newborn giraffe will begin to nurse from its mother as soon as it is able to stand. By 4 months of age, they will begin to eat solid food (i.e. leaves in the nature).


Baby giraffe
No. 8 How do mother giraffes take care for her young?
In the immediate moments after birth, the mother will start to bond with her calf and lick it clean of the remaining amniotic fluids. She will also be seen encouraging the calf to stand and take its very first steps which will allow the young giraffe to nurse for the first time.
Check out more topic animals, plant, science,...

Thứ Tư, 24 tháng 8, 2016

Bengal tigers and their awesome facts

Here are some amazing news and facts tigers for kids about Bengal tigers:

Kết quả hình ảnh cho tiger for kids

From head to tail, males can measure from two to three meters. The height of his withers (neck) is of 91 cm. The males weights about 250 kg. He can live up to 25 years. He lives in the south of the Sundarbans delta, the largest mangrove forest in the world, which lies in India, and spreads across areas of Bangladesh.

Bengal tigers can also be found in north and central India, as well as in Birmania and in Nepal.

In 1900, they were about 40.000 – 50.000. Around 1972, there remained 1.850. In 1984, thanks to a program of protection, they were numbered approximately 4.000.
Related to: elephant facts for kids

Tigers hunt at night. They assault their preys on the side or at the back. They bit to death at the nape of the neck small preys; they bit at the throat bigger preys and let them suffocate to death. The Bengal tiger hunts the “yaur” (kind of wild bull), the buffalo, the (wild) boar, monkeys and lizards. When hungry, a tiger can kill up to 30 buffaloes per annum. He can also eat 31 kg of meat within a night. It takes between 2 or 3 days for a tiger to eat its prey. Between two meals, he covers its prey with leaves.

The Bengal tiger usually breeds in the springtime. A male from a neighbouring field comes on the female's field. About 15 weeks later, the tigress brings between 2 and “babies” into the world, sightless during the first ten weeks. After eight weeks, the latter will be able to start eating the little preys brought by their mother. The tiger is a night hunter and lonesome. He does not like sharing his territory with other tigers. Tigers mark their territory by urinating and secreting which smell strongly and indicate their presence. They can also savage to pieces the bark of a tree. He can run up to 45 km per hour.

A tiger print can measure 13 cm of diameter that is to say the equivalent to your two hands placed side by side. A forefoot has five fingers, and a hind foot has four fingers. Thanks to the cushions under his feet, the tiger can approach a prey without making any noise and absorb the choc of his gigantic leaps.

During the warm hours of the day, the tiger stays in one of his cool hiding places. His strong smell is so dread that not one single animal dares to disturb him while he's resting. He tiger has a fur striped with black, white and reddish-brown. He becomes invisible when he hides away in the long grass of the jungle. Thanks to his camouflage, he can approach his preys without been noticed. A tiger inspects is territory everyday. It takes him three days to go round and visit all his hiding-places. Intruders: beware! The anger of the master of this place can be violent!
See more amazing animal facts

Thứ Hai, 15 tháng 8, 2016

What make tiger becomes India's national animal?

Learn all information you wanted about tiger facts by this article:

The Tiger (Panthera Tigris,Linnaeus) is the national animal of India. Tiger is also called the lord of Jungles. The national animal of India, is rich-colored well-striped animal with a short coat. As the national animal of India, tiger symbolizes India's wildlife wealth. The combination of grace,strength, agility and enormous power has earned the tiger great respect and high esteem.


Out of the eight races of the species known, the Indian race, the Royal Bengal Tiger is found throughout the country (except the north-western region) and also in the neighboring countries like Nepal, Bhutan and Bangladesh. Tigers are now getting extinct. The Government of India, under its "Project Tiger" program, started a massive effort to preserve the tiger population in 1973. Today, the tiger advances as a symbol of India's conservation of itself and its wildlife heritage. Since the launch of "Project Tiger", the tiger population has shown a gradual increase. So far, 23 tiger reserves have been established in the country under this project.

The tiger was adopted as the National Animal by the Indian Board for Wildlife in 1972 in place of the lion. It was selected as a national animal because of its presence in larger parts of the country. It is found in 16 states while the lion is found only in one state. Also, because of the worldwide importance of the animal, and the need to protect it. Tiger as the National Animal of India symbolizes the power, strength, elegance, alertness, intelligence and endurance of the nation. Tiger has also been long part of Indian mythology and folklore.

Thứ Tư, 10 tháng 8, 2016

How many facts about elephants did you know?

 elephant-face


Even if you’re a zoology expert, this list might just surprise you. These are some animal facts you have never known before about elephants facts for kids:
Since 1990, more than 60 people have been killed and more than 130 others seriously injured by captive elephants.

  1. In 1903 a female Asian elephant named Topsy was killed by electrocution. She had been smuggled into the United States while young and went through years of physical and mental abuse as a circus elephant before killing her trainer
  2. In 1962, a male Indian elephant named Tusko was injected with 297 mg of LSD by researchers from the University of Oklahoma — more than 1,000 times the dose typical of human recreational use. He died one hour and forty minutes later.
  3. An adult elephant needs to drink around 210 litres of water a day.
  4. It’s true that elephants aren’t fans of tiny critters.
  5. African elephants avoid eating a type of acacia tree that is home to ants because they don’t want the ants to get inside their trunks, which are full of sensitive nerve endings.
  6. Elephants sleep standing up.
  7. Elephants communicate within their herds or between herds many kilometers away by stamping their feet and making sounds too low for human ears to perceive.
  8. The oldest known elephant in the world lived for 86 years (1917 – 2003). The average lifespan of an elephant is from 50 to 70 years. The largest known elephant was shot in Angola in 1956 and weighed about 24 000 pounds! It had a shoulder height of 3.96 metres!ground water.
  9. They evolved large, thin ears to help regulate their body temperature and keep cool.
  10. The elephant’s trunk is able to sense the size, shape, and temperature of an object.
  11. An elephant uses its trunk to lift food and suck up water, then pour it into its mouth.
  12. An elephant’s trunk can grow to be about 2 metres long and can weigh up to 140 kg.
  13. Scientists believe that an elephant’s trunk is made up of 100,000 muscles.
  14. Elephants can swim – they use their trunk to breathe like a snorkel in deep water.
  15. The tusks of an elephant are modified incisors that grow throughout an elephant’s lifetime. An adult male’s tusks grow about 7 inches a year. Tusks are used to dig for salt, water and roots, to debark trees, to clear a path and occasionally in fights. Additionally, they are used for marking trees to establish an elephant’s territory.


    Other animal facts as penguin facts





elephant-trunk